Mēs visi zinām tās situācijas, kad viesi pavisam drīz būs klāt, bet galdā vēl nav ko likt. Vai arī mājinieki lūdz kaut ko gardu un ātru, bet sarežģītus ēdienus gatavot nemaz negribas. Šāda situācija noteikti nav sveša. Par laimi, man ir viens vienkāršs, pārbaudīts variants, kas palīdz tieši tad, kad laiks un idejas ir ierobežotas.
Slinkā pica uz svaigas baltmaizes ir lieliska izvēle brīžiem, kad gribas kaut ko ātru un siltu. Nepieciešamas vien apmēram 20 minūtes, un galdā jau ir aromātiski, kraukšķīgi karstmaizīšu gabali ar sulīgu pildījumu un zeltaini izkusušu siera kārtiņu.
Minimāls darbs, bet rezultāts — pārsteidzoši gards.
Pieci iemesli, kāpēc šī recepte ātri kļūst par favorītu
Ātri pagatavojama. No brīža, kad paņemat baltmaizes klaipu, līdz brīdim, kad galdā ir silta, aromātiska uzkoda, paiet ne vairāk kā 20 minūtes.
Ļoti vienkārša. Recepte izdodas ikvienam — pat tiem, kuri mājās gatavo reti.
Lieliska garša. Kraukšķīga pamatne, sulīga vidusdaļa un bagātīga izkusuša siera kārta — garšu kombinācija, kurai grūti pretoties.
Piemērota jebkuram brīdim. Labi garšo gan brokastīs, gan pusdienās, bērnu našķim, piknikam vai vakara uzkodai.
Radošuma brīvība. Var kombinēt jebkurus produktus, kas mājās palikuši pāri — recepte ir ļoti pielāgojama.
Klasiska recepte, kas vienmēr izdodas
Šis pārbaudītais variants ir iecienīts gan bērniem, gan pieaugušajiem, un to droši var gatavot jebkurā dienā. Tā ir no tām receptēm, kas vienmēr sanāk labi un nekad nepieviļ — pat tad, ja laika ir maz.
Sastāvdaļas:
Sagriezta baltmaize — 1 klaips. Pat nedaudz sacietējusi maize šai receptei ir ļoti piemērota.
Šķiņķis vai vārīta desa — ~200 g.
Tomāti — 1–2 gab.
Kausēšanai piemērots cietais siers — 100–150 g.
Zaļumi — mazs buntīte dilles vai pētersīļi.
Majonēze vai skābais krējums — 2–3 ēdamkarotes.
Ķiploks — 1 daiviņa (nav obligāti).
Garšvielas: šķipsna sāls, melnie pipari, žāvēts ķiploks vai itāļu garšaugi.
Kā pagatavot soli pa solim:
1.Sagriežam šķiņķi un tomātus mazos gabaliņos. Zaļumus sakapājam smalki, sieru sarīvējam uz rupjās rīves.
2.Bļodā sajaucam visas sastāvdaļas, pievienojot majonēzi, izvēlētās garšvielas un, ja vēlas, izspiestu ķiploku. Samaisām, līdz iegūta vienmērīga masa.
3.Maizes šķēles dāsni pārklājam ar sagatavoto pildījumu — šeit tiešām var likt vairāk.
4.Sagataves liekam uz sausas plāts vai uz cepampapīra un cepam 200 °C temperatūrā 12–15 minūtes, līdz siers kļūst zeltains un virtuvē parādās patīkams aromāts.
Kādas pildījuma variācijas var izmēģināt
Šī uzkoda ir pateicīga radošām variācijām — varat pielāgot to tā, kā patīk jums.
“Margarita” stilā: pievienojiet tomātiem mocarellas gabaliņus un pēc cepšanas apberiet ar svaigu baziliku.
Ar sēnēm: apcepiet šampinjonus ar sīpoliem līdz zeltainai krāsai un izmantojiet tos kā pildījuma pamatu.
Pikantā versija: izmantojiet pepperoni desu un pievienojiet nedaudz čili pipara.
Ar zivīm: ļoti labi der konservēts tuncis vai laša gabaliņi, kas saspaidīti ar dakšiņu.
Labāk pasniegt, kamēr siers vēl karsts un viegli burbuļo, taču arī atdzisis variants ir ļoti garšīgs — piemērots līdzi ņemšanai darbā vai skolas pusdienu kastītē. Labu apetīti!










